Loading, please wait..

Μπορείς να γίνεις πετυχημένος βγάζοντας χρήματα;

Οι περισσότεροι άνθρωποι, τόσο επιχειρηματικά όσο και στα οικονομικά τους, λειτουργούν με μία νοοτροπία που λέει: «Σομπίτσα μου, δώσε μου πρώτα λίγη ζέστη και μετά θα σου βάλω λίγα ξύλα». Ή, στην τράπεζα: «δώσε μου πρώτα τους τόκους και μετά θα κάνω και μία κατάθεση». Προφανώς και δεν λειτουργεί το σύστημα έτσι.

Το να προσπαθείς να γίνεις επιτυχημένος βγάζοντας χρήματα είναι σαν να προσπαθείς να οδηγήσεις στην εθνική οδό με 130 χιλιόμετρα την ώρα ενώ ταυτόχρονα κοιτάς από τον καθρέπτη προς τα πίσω.

Σύμφωνα με μελέτες, το 96%* των επιχειρήσεων κλείνει σε όλο τον κόσμο. Και αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει μόνο στις μέρες μας. Συνέβαινε και θα συμβαίνει για πάντα.

Οι πιο πολλοί άνθρωποι μπορεί να γνωρίζουν αυτό που πουλάνε (τα προϊόντα, τις υπηρεσίες, το κόστος και το χρόνο τους), αλλά δεν γνωρίζουν αυτό που κυρίως πρέπει να γνωρίζουν: τι θέλει και τι αγοράζει πραγματικά ο πελάτης. Και αυτό είναι τα συναισθήματα.

Όταν τα πάντα είναι ίδια, ο κόσμος θα προτιμά και θα συστήνει τους ανθρώπους που ξέρει, αγαπά και εμπιστεύεται. Για να επιτευχθεί αυτό, κυρίαρχος σκοπός πρέπει να είναι να προσφέρω αξία σε αυτόν που συναλλάσσομαι. Όταν κινούμαι επιχειρηματικά με την ερώτηση: «θα βγάλω λεφτά από αυτό;», τότε πάω προς τη λάθος κατεύθυνση.

«Εξυπηρετεί τους άλλους; Τους προσφέρει προστιθέμενη αξία;».

Αν η απάντηση στην ερώτηση αυτή είναι ναι, τότε μπορεί και να βγάλεις χρήματα. Πρέπει να ξεπερνάς τις προσδοκίες των άλλων και τότε θα σε πληρώνουν περισσότερο. Αλλά αυτό δεν είναι πανάκεια. Δεν μπορείς να τους υποχρεώσεις να σε πληρώσουν περισσότερο επειδή θα τους δώσεις περισσότερο.

Το να δίνεις δεν είναι μία επιχειρηματική στρατηγική, είναι τρόπος ζωής.

Δυστυχώς, υπάρχει τεράστια έλλειψη οικονομικής εκπαίδευσης στα σχολεία. Οι άνθρωποι πηγαίνουν στο σχολείο για μία καλύτερη ζωή, αλλά λίγοι μαθαίνουν κάτι για το χρήμα. Και αυτό μας οδηγεί στο να έχουμε παγκοσμίως τεράστια ποσοστά οικονομικού (και επιχειρηματικού) αναλφαβητισμού.

Όλες οι μεγάλες περιουσίες στον κόσμο δημιουργήθηκαν από ανθρώπους με μεγαλύτερο πάθος για ό,τι έδιναν, από αυτό που έπαιρναν. Και κάπως έτσι ξεκινάμε να κάνουμε τα πρώτα βήματα για να μάθουμε πως παίζεται το σωστό παιχνίδι του χρήματος!

*Πηγή: Inc.com

………………..

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε στο epixeiro.gr: www.epixeiro.gr/article/137940

elEL