Loading, please wait..
Πριν από αρκετά χρόνια, όταν ζούσα ακόμα μόνιμα Θεσσαλονίκη, ψώνιζα από το φαρμακείο αυτό γιατί ήταν κοντά στη γειτονιά και από τα πρώτα συμβεβλημένα με προνόμια Cashback.
 
Με τα χρόνια και μετακομίζοντας στην Αθήνα δεν το είχα επισκεφθεί. Πριν 2 μήνες ξεκίνησα ένα νέο κύκλο με μία εναλλακτική ολιστική προσέγγιση και μου πρότειναν να προμηθευτώ τα σκευάσματα από το φαρμακείο της φύσης.
 
Προχθές ήμουν στη Θεσσαλονίκη και για το 2ο κύκλο που ξεκίνησα παρήγγειλα ξανά από εκεί. Και πήγα να τα πάρω ο ίδιος αυτή τη φορά αφού ήμουν στη γειτονιά.
 
Πέρα από το εξαιρετικό στήσιμο του καταστήματος και τη φιλική εξυπηρέτηση των υπαλλήλων, όταν κάποια στιγμή προέκυψε ένα θέμα με το τιμολόγιο και κάποιες εκπτώσεις ήρθε ο ίδιος ο επιχειρηματίας. Βασικό χαρακτηριστικό ενός σωστού επιχειρηματία είναι να ακούει με προσοχή τον πελάτη. Πράγμα που έκανε και προς τιμήν του παραδέχθηκε πως η προσέγγιση που είχαν ως κάποια τιμολογιακή πολιτική δεν ήταν ορθή και συμφωνήσαμε στο πως θα γίνεται έκτοτε.
 
Αυτό που έγινε στη συνέχεια όμως είναι και ο λόγος που γράφω. Με φιλική διάθεση συνεχίσαμε τη συζήτηση περί Covid, αγοράς, οικονομικών και που φαίνεται να οδηγείται η κατάσταση. Στη συνέχεια έμαθα πως είναι 3η γενιά φαρμακοποιός και μου περιέγραψε την εξαιρετική κουλτούρα που έχει λάβει από την οικογένεια του, κάτι που φαινόταν σε όλη την επιχείρηση.
 
Κάποια στιγμή που τον ρώτησα για την παρασκευή των ομοιοπαθητικών και διαφόρων άλλων σκευασμάτων, μου πρότεινε να κατεβούμε μαζί στο υπόγειο να μου δείξει το εργαστήριο. Και εκεί είδα κάτι το μοναδικό…
 
Το πρότυπο εργαστήριο φαρμακείου, (clean room), Physis Laboratory, αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα και υψηλών προδιαγραφών εργαστήρια στην Ευρώπη.Λειτουργεί σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα GPP (Good Preparation Practices) και αποτελεί το πρώτο εργαστήριο στην Ελλάδα που πιστοποιήθηκε κατά το πρότυπο ISO 9001:2008. Ένας χώρος με μοναδικά επίπεδα προστασίας, πρόληψης, καθαριότητας όπου εξειδικεύεται στην παρασκευή γαληνικών και ομοιοπαθητικών σκευασμάτων.
 
Και όλα αυτά σε ένα υπόγειο κάπου στην 25ης Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη.
 
Το κερασάκι στην τούρτα ήταν όταν είδα στο παρασκευαστήριο με πλήρη ιατρική περιβολή τη μία από τις 2 κόρες του (γυμνάσιο) με απόλυτη εστίαση να φτιάχνει κάτι. Όταν τον ρώτησα τι κάνει, μου απάντησε πως κάνει “καψουλοποίηση” που είναι μία από τις πιο ζόρικες και υπομονετικές διαδικασίες την οποία λατρεύει η κόρη του και την κάνει με τις ώρες όταν δεν έχει σχολείο. Χωρίς να της το έχει ζητήσει ποτέ.
 
Ήμασταν εκεί 10 λεπτά στο υπόγειο και το κορίτσι δε σήκωσε καν το βλέμμα του αφού πρώτα μας είχε χαιρετήσει. Το να απολαμβάνεις αυτό που κάνεις και να το κάνεις εστιασμένα είναι μία δεξιότητα που σε αυτή την ηλικία είναι ένα από τα ισχυρότερα εφόδια ζωής…
 
Όλη αυτή την επένδυση την έκαναν μέσα στην (προηγούμενη πλέον) κρίση. Γιατί αγαπάν αυτό που κάνουν και θέλουν να το εξελίξουν.
 
Νέες τεχνολογίες, υψηλή ποιότητα και πολυετής εμπειρία!
Αυτό μου εκμυστηρεύτηκε ότι είναι το τρίπτυχο που αποτελεί τη βάση της φιλοσοφίας του φαρμακείου της φύσης.
Αλέξιος
elEL