Loading, please wait..

Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Η φωτογραφία δείχνει την πρώτη εικόνα μαγνητικού τομογράφου στον κόσμο (fMRI) που απεικονίζει το δεσμό μεταξύ μητέρας και παιδιού. Η εικόνα δείχνει τη νευροεπιστήμονα Rebecca Saxe να φιλάει τον δύο μηνών γιο της.
 
Ο εγκέφαλος του παιδιού φαίνεται περισσότερο λείος και λιγότερο σκούρος. Αυτό συμβαίνει επειδή έχει πολλή λιγότερη φαιά ουσία από την μητέρα του (η φαιά ουσία αποτελείται από μυελίνη, δηλαδή από λιπώδη ιστό που λειτουργεί ως μόνωση για τους νευρώνες που μεταδίδουν μηνύματα μέσα στον εγκέφαλο).
 
Το φιλί προκαλεί μια χημική αντίδραση στον εγκέφαλο που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και μια “έκρηξη” της ορμόνης οξυτοκίνη. Η οξυτοκίνη αναφέρεται συχνά ως «η ορμόνη της αγάπης» διότι προκαλεί συναισθήματα στοργής και συναισθηματικού δεσμού.
 
Επιπλέον, το φιλί ενεργοποιεί το σύστημα ανταμοιβής του εγκεφάλου απελευθερώνοντας ντοπαμίνη που μας κάνει να αισθανόμαστε ευφορία. Επίσης απελευθερώνει βασοπρεσίνη η οποία συνδέει συναισθηματικά τις μητέρες με τα μωρά τους, αλλά και τους ερωτικούς συντρόφους μεταξύ τους. Τέλος, απελευθερώνει σεροτονίνη, η οποία βοηθά στη ρύθμιση της διάθεσής μας.
 
Αγκάλιασε και φίλησε τους ανθρώπους που αγαπάς… που νοιάζεσαι για αυτούς. Η πιο δυνατή ενέργεια στο σύμπαν είναι η ενέργεια της Αγάπης.
 
Ας της επιτρέψουμε να τραγουδήσει και να ανθίσει στην καρδιά μας.
Ας δείξουμε αυτά που νιώθουμε στην πράξη!
………………..
Επειδή καλό είναι να μελετάμε πολύπλευρα αυτά που διαδίδονται στο ιντερνετ… διαβάσαμε το παρακάτω στο e-mama.gr

Η αλήθεια

Η Δρ Rebecca Saxe, είναι όντως η μαμά που απεικονίζεται στο MRI με το γιο της. Είναι καθηγήτρια γνωστικής νευροεπιστήμης και επικεφαλής στο Τμήμα Εγκεφάλου και Γνωστικών Επιστημών στο MIT.

Ως επιστήμονας που συμμετέχει στην έρευνα δε θα μπορούσε παρά να εξηγήσει τι ακριβώς δείχνει αυτή η εικόνα. Η ίδια εξήγησε τα πάντα σε ένα μακροσκελές tweet.

Πριν κάποια χρόνια, συμμετείχε σε μια μελέτη fMRI για βρέφη. Τα επιστημονικά ερωτήματα αφορούσαν στην οργάνωση της λειτουργικής δραστηριότητας βρεφικών εγκεφάλων, όταν τα μωρά έβλεπαν πρόσωπα και φυσικές σκηνές. Έτσι αποφάσισε να συμμετέχει στη μελέτη και με αυτόν τον τρόπο, μαζί με τον δεύτερο γιο της.

Αυτό που μας δείχνει αυτή η εικόνα δεν είναι η οπτική επιβεβαίωση της εγκεφαλικής δραστηριότητας που παράγεται από το συναίσθημα της αγάπης. Αλλά δεδομένα χρήσιμα στη μελέτη για το «Πόση από τη δομή του εγκεφάλου καθορίζεται κατά τη γέννηση. Και πόση από αυτή τη δομή προκύπτει από την εμπειρία».

Η εικόνα MRI με το φιλί της μαμάς στο μωρό της που έγινε viral

Κάποιος πήρε την εικόνα MRI της μελέτης και πρόσθεσε μια γλυκιά περιγραφή μητρικής αγάπης, που πίστευε ότι θα μπορούσε να ταιριάζει. Έπειτα την διέδωσε στο διαδίκτυο και έγινε viral.

………………..

Ας είναι αυτό το άρθρο τροφή για σκέψη για όλους μας!

 

Και ας δούμε με ενδιαφέρον αυτό το κείμενο από το antigiransi.com

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, η δύναμη της αγάπης έχει τεράστια επίδραση στη μακροζωία και στη διατήρηση της νεανικής εμφάνισης.

Η “ενεργειακή αγάπη” που ρέει μέσα στο σώμα, μας κάνει να φαινόμαστε νεότεροι από μέσα προς τα έξω.

Το σώμα, το μυαλό και η ψυχή μας τρέφονται από αυτή τη θετική ενέργεια.

Η ύπαρξη αγάπης στη ζωή μας διεγείρει όλες τις αντιγηραντικές ορμόνες και προκαλεί μαγικές χημικές αντιδράσεις μέσα στο σώμα, οι οποίες κάνουν το δέρμα να ακτινοβολεί και να φαίνεται πιο υγιές και νεανικό.

Το αντιγηραντικό συστατικό της αγάπης έχει ισχυρή επίδραση όχι μόνο στο δέρμα μας, αλλά και στην ίδια μας την υγεία.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι που προσφέρουν και εισπράττουν αγνή αγάπη στις σχέσεις τους με την οικογένειά τους, τον σύντροφό τους ή τους φίλους τους, έχουν περισσότερες αντιγηραντικές ορμόνες, και αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο από ασθένειες όπως διαβήτης, καρδιακές παθήσεις, καρκίνος, κατάθλιψη, κλπ.

Όταν για παράδειγμα είμαστε ερωτευμένοι, τα επίπεδα της “αντιγηραντικής” ορμόνης DHEA (δεϋδροεπιανδροστερόνη), η οποία κατέχει πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο στη μάχη του ανθρώπινου οργανισμού ενάντια στη φθορά του χρόνου, αυξάνονται δραστικά, με αποτέλεσμα να νιώθουμε νέοι και δραστήριοι.

Επίσης, η αγάπη λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό για την πρόληψη παραγωγής ελευθέρων ριζών, αλλά και ως αγχολυτικό, ενισχύοντας παράλληλα το ανοσοποιητικό σύστημα.

Όσο και αν ακούγεται παράξενο, η αγάπη και το αίσθημα ευτυχίας που νιώθουμε μέσα από αυτήν, αυξάνει τα επίπεδα των ενδορφινών, ορμόνες οι οποίες παράγονται στον εγκέφαλό μας και βοηθούν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.

Αυτό σημαίνει ότι περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες μεταφέρονται στα κύτταρα του δέρματος, με αποτέλεσμα την πιο ήπια, λεία και νεανική εμφάνισή του.

Η έκκριση των συγκεκριμένων ορμονών στον εγκέφαλο έχει ισχυρή αντιγηραντική δράση, διατηρώντας τα εγκεφαλικά κύτταρα νέα και υγιή, ενώ παράλληλα δρα ευεργετικά στον οργανισμό και στη διάθεση των ανθρώπων, προκαλώντας ευεξία και εφορία.

Σύμφωνα με μια διαχρονική μελέτη θνησιμότητας, η δύναμη της αγάπης μπορεί να αποτελέσει σημαντικό κίνητρο για κάποιον προκειμένου να ζήσει περισσότερο, αντίθετα με την έλλειψη αγάπης, η οποία μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα πρόωρου θανάτου εώς και κατά πέντε φορές.

Η πραγματική αγάπη λοιπόν μπορεί και θεραπεύει, προσφέρει αληθινή και απέραντη ευτυχία σε κάθε στιγμή της ζωής μας, διατηρώντας έτσι τη νεανικότητα στο πρόσωπο, το σώμα, το μυαλό και την ψυχή μας.

Ανακάλυψε κι εσύ την αντιγηραντική δράση του “να αγαπάς και να αγαπιέσαι”και διάδωσέ την παντού!

elEL