Loading, please wait..

Η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» ΤΟΥ YOUTUBE

Καταρχήν συγγνώμη από όσους έχουν συνηθίσει να δημοσιεύω χαρούμενα πράγματα, καταστάσεις και υλικό που εστιάζει στο θετικό και στην προσωπική εξέλιξη. Ζούμε σε μία εποχή όμως που έχοντας απλά εστίαση στο θετικό και πως θα περνάω καλά μέσα στην καραντίνα, ίσως αφήνει επικίνδυνες καταστάσεις να γιγαντώνονται μέχρι που θα δούμε ένα πρωί το Λεβιάθαν μπροστά μας και δε θα ξέρουμε από πού μας ήρθε.

Αποφάσισα να μοιραστώ ένα βίντεο διαφορετικό, συνωμοσιολογικό θα το πουν αρκετοί, για ένα βασικό λόγο.

Ότι το youTube το «κατέβασε» αυθαίρετα λίγη ώρα αφού αναρτήθηκε.

Έχοντας ίδια εμπειρία πριν μερικά χρόνια, όπου ξύπνησα ένα πρωί και ένα κανάλι που είχα στήσει στο youTube ξαφνικά ήταν «κατεβασμένο» ολόκληρο και μου απαγορευόταν να κάνω login στο λογαριασμό. Όποιος/α έχει δοκιμάσει να επικοινωνήσει με οποιοδήποτε social media για να βγάλει άκρη για οτιδήποτε ξέρει ότι είναι χειρότερα και από το δημόσιο. Μετά από εβδομάδες κατάφερα να πάρω απαντήσεις, οι οποίες ήταν ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να μου απαντήσουν και για κάποιους λόγους που δε θα μου εξηγήσουν το κανάλι αυτό δε θα ανοίξει ξανά ποτέ.

Αυτή είναι η «ελευθερία» των social media. Είναι υπερ-χρήσιμα για επιχειρηματική ανάπτυξη, ίσως και για προσωπική επικοινωνία, αρκεί να έχω τη γνώση ότι δε μου ανήκει τίποτε και μπορεί ανά πάσα στιγμή να το κλείσουν ή να με πετάξουν έξω. Χωρίς αιτιολογία. Μονόπλευρα. Και χωρίς να έχω κανένα νομικό δικαίωμα. Απλά το καταθέτω προς γνώση και άλλων.

Για να το κλείσω, το μόνο που πραγματικά σου ανήκει ως περιουσιακό στοιχείο επιχειρηματικά είναι η λίστα με τα emails. Αρκεί να την έχεις χτίσει νόμιμα και βάσει GDPR.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Το βίντεο αυτό είναι μία συνέντευξη που δόθηκε πριν λίγες μέρες από τον David Icke, γνωστό «συνωμοσιολόγο». Ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται ως «ερευνητής πλήρους απασχόλησης για το ποιος και το τι κυβερνά πραγματικά τον κόσμο». Προσωπικά ήρθα σε επαφή με το βιβλίο του «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ» πριν 15+ χρόνια ως φοιτητής, αρχικά γιατί μου άρεσε ο τίτλος και το εξώφυλλο… Τον έχω παρακολουθήσει κατά καιρούς, είναι εκκεντρικός και πολλές φορές τραβάει στα άκρα τις θεωρίες του. Ίσως το κάνει για εμπορικούς σκοπούς, ίσως και να λέει αλήθειες καλά κρυμμένες από εμάς.

Η ΟΠΤΙΚΗ

Δε συμφωνώ με όλα όσα λέγονται στο βίντεο. Δεν τα έχω ερευνήσει σε βάθος για να έχω άποψη. Αυτό όμως που πιστεύω βαθιά είναι η ελευθερία του λόγου και θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να την έχει οποιοδήποτε έχει κάτι να πει. Με ειρηνική διάθεση πάντα.

Και όταν το κατεξοχήν, όπως δηλώνει και πιστεύει η πλειοψηφία του κόσμου, μέσο ελεύθερης διακίνησης ιδεών και απόψεων μέσω βίντεο, το youTube, αποφασίζει αυθαίρετα να εξαφανίσει ένα βίντεο τότε θεωρώ υποχρέωση μου να βοηθήσω στο να παραμείνει ζωντανό και διαθέσιμο προς θέαση και φυσικά κρίση.

Επίσης πιστεύω πως είναι χρήσιμο να ακούμε διαφορετικές απόψεις και οπτικές, εφόσον λέγονται ειρηνικά, χωρίς πολεμική διάθεση και ιδιαίτερα όταν έχουν ως βάση τη δύναμη της ενέργειας της αγάπης. Γιατί αυτό που ζούμε (και) αυτή την περίεργη περίοδο είναι το βασίλειο του φόβου που καταδυναστεύει την ανθρωπότητα.

Και από θέση φόβου δε μπορεί να παραχθεί τίποτε παραγωγικό, δημιουργικό και όμορφο.

Η ενέργεια της αγάπης μπορεί όμως να δημιουργήσει εκπληκτικές ομορφιές και να οδηγήσει τον καθένα από το βαθύ σκοτάδι στο φως!

…………..

Ένα μεγάλο απόσπασμα του βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους:

https://youtu.be/wqbu91SmN3c

 

Μπορείς να δεις το βίντεο εδώ >> londonreal.tv/icke

αλέξιος

elEL